top of page

Je hebt een synopsis, treatment of scenario geschreven. Nu wil je natuurlijk dat de vertelling waar jij zo hard aan hebt gewerkt het beste tot zijn recht komt. Dan ben je klaar voor scriptredactie. 

scriptredactie

Het lijkt misschien onbelangrijk (het gaat toch om de inhoud?!), maar spelfoutjes of een slordige presentatie leiden wel degelijk af van het verhaal. Hoe strakker je tekst in elkaar zit, hoe prettiger voor de lezer. Én hoe groter de kans dat jouw verhaal de aandacht krijgt die het verdient. 
Er zit heel veel tijd en liefde in je verhaal en je hebt hard gewerkt om alles op papier te krijgen. Ik begrijp dan ook dat het niet eenvoudig is om dat over te dragen aan iemand anders. Daarom is het belangrijk te weten dat scriptredactie niet als doel heeft jouw verhaal te herschrijven of aan de haal te gaan met wat er ligt. Ik redigeer en polijst je verhaal en doe wat er nodig is om de leesbaarheid te bevorderen. 

Wat houdt dat in?

  • Correcties. Ik kijk naar grammatica, spelling, interpunctie, typefoutjes en corrigeer waar nodig. 

  • De kunst van het weglaten. Ik kijk waar sprake is van overbodige woorden of onnodige herhaling en doe suggesties om het verhaal zo strak en helder mogelijk te krijgen.

  • Herschikken. Suggesties voor aanpassingen in volgorde- of structuur. Het verplaatsen van alinea's/scène's kan van grote betekenis zijn voor de zeggingskracht van het verhaal. 

  • Natuurlijk zonder het werk te herschrijven. Jouw stem blijft intact! 

kosten

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen.
Alle bedragen zijn excl. btw.

Scriptredactie

Eerste 1.000 woorden
Basisprijs (tot 3.000 woorden)

Vanaf 3.000 woorden

 

Tekstcorrectie
Alleen tekstcorrecties (spelling, grammatica, interpunctie, zinsbouw)

  

Gratis (éénmalig)

€75,-

€2,- per pagina
(330 woorden)

 

€1,- per pagina
(330 woorden)

 

breakingbad_skylerwaltmoney_edited.jpg

Gratis Redactiecheck?

IMG_7903.jpg

Wil je graag eerst weten wat scriptredactie voor jou kan betekenen? Stuur me de eerste 3 pagina's (circa 1.000 woorden) van je treatment of scenario en ik voer een gratis redactiecheck uit. Alle wijzigingen houd ik in de tekst bij, zodat je precies kunt zien wat er is veranderd. Suggesties staan in de kantlijn. 

"Writing is easy. All you have to do is cross out the wrong words."

-
Mark Twain

bottom of page