top of page

"To make a fine film, you need three things: a great script, a great script, and a great script."
 - Alfred Hitchcock

Ben je producent en kun je wel wat hulp gebruiken van een script editor/dramaturg? Bijvoorbeeld bij de beoordeling of ontwikkeling van een plan, het redigeren van teksten of het samenstellen van een perfecte pitch? Dan zit je helemaal goed! Voor tijdelijke ondersteuning in drukke periodes, losse opdrachten met een deadline, of langlopende projecten: ik help graag!

screenwriting.jpeg
beoordeling

Als producent krijg je veel nieuwe ideeën, uitgewerkte scenario's of boeken toegestuurd. Tijd om alles te lezen is er vaak niet, maar je wil ook niet net dat gouden ei mislopen. Ik schrijf een bondig maar helder scriptrapport over de potentie van een plan. Is dit werk de moeite waard om in te investeren, of niet? Welke stappen zouden er eventueel nog gezet moeten worden? Is dit misschien een nieuwe, talentvolle schrijver om in de gaten te houden?

books-498422_1280-620x400.jpg
script reading

Behoefte aan een scherpe en frisse blik? Ik maak een dramaturgische analyse van de synopsis, het treatment of het scenario en schrijf een bondig rapport met gedetailleerde notities over wat wel en wat (nog) niet werkt in het verhaal. Ik let daarbij onder meer op plot, personages, structuur, dialoog en de dramatische lijn. 

Typewriter Keys
dramaturgisch advies

Een extra paar ogen, scherpe en onderbouwde feedback, advies over inhoud, genre, vorm en structuur, of juist specifieke aandacht voor knelpunten in personages, dialoog, arena of plot; The Story Room geeft voor elke vertelling dramaturgisch advies op maat. Daarbij kan ik makers begeleiden gedurende het gehele traject van scenario-ontwikkeling. 

Forme_colori_venezia_1.jpg
concept development

Op zoek naar iemand die nieuwe makers op projectbasis dramaturgisch begeleidt bij het ontwikkelen van een sterk concept voor film of serie? Ik help makers een selectie te maken uit hun ruwe materiaal (research, stukken dialoog, losse scènes, afbeeldingen), zorg dat ze in het vizier krijgen wat ze willen vertellen (hun eigen stem en visie vinden) en ondersteun ze bij het uitwerken van hun basisplan of idee tot een helder uitgedacht concept. 

manuscript-laten-redigeren.jpg
tekstredactie

Het maken van een scenario is een vaak lang en complex proces van schrijven, herschrijven, schrappen en schuiven om te komen tot de beste versie van het verhaal. Maar redigeren kost veel tijd. Ik help bij het 'gladstrijken' van een treatment of scenario. Daarbij let ik o.a. op taal- en stijlfouten, interpunctie, zinsbouw en spelling & grammatica. Dit kan ik ook doen voor een werkplan of aanvraag bij fondsen. 

kosten

Ik werk op basis van uurtarief, dagtarief of projectprijs. De prijzen zijn exclusief btw. 
Graag een offerte op maat? Neem dan contact op. 

Uurtarief

Dagtarief

 

Projectprijs

€80,-

€325 - €400 euro (afhankelijk van aard van werkzaamheden)

Op aanvraag

breakingbad_skylerwaltmoney_edited.jpg

Contact?

TopkapiFilms_zwart_rev2.png

Testimonials

WhatsApp Image 2019-11-16 at 08.50_edite

"Iris kan haarfijn benoemen wat de sterke en zwakke punten van een (film)plan zijn en denkt vervolgens constructief mee over de inhoudelijke vervolgstappen. Hierbij is zij zich altijd bewust van de kwetsbare positie van de makers.

De combinatie van haar scherpe analytische blik (in woord en schrift) en haar sterk empathische vermogen maken van Iris een hele deskundige en betrouwbare dramaturg. Sinds Iris’ afstuderen zijn we dan ook altijd blijven samenwerken. Ik vaar blind op haar kennis en kunde."

—  Marijn Bloemen, dramaturg/script editor bij Topkapi Films

bottom of page