top of page

"Screenwriting is like ironing. You move forward a little bit and go back and smooth things out."
 - Paul Thomas Anderson

The Story Room is er voor ervaren én nieuwe makers die graag met een onafhankelijke en betrokken script editor willen samenwerken om hun werk naar een hoger niveau te tillen. Of je nu bezig bent met het verkennen van een eerste idee voor film of serie, bezig bent met het maken van een heldere pitch waarmee je naar een producent kunt stappen, of schrijft aan een synopsis, treatment of scenario en wel een frisse blik kunt gebruiken: ik ben er voor je!

Je loopt vast bij het schrijven. Je hebt behoefte aan een objectieve, kritische lezer. Of je zoekt ondersteuning. Ik maak een zorgvuldige analyse van je synopsis, treatment of scenario, geef uitgebreide constructieve feedback en doe (desgewenst) inhoudelijke suggesties. 

Door het stellen van de juiste vragen help ik je helder te krijgen welk verhaal je wilt vertellen, wat goed werkt in wat er nu ligt en wat nog aandacht verdient.

Lees meer...

Analyse & Advies
Scriptredactie

Het maken van een scenario is vaak een lang en complex proces van schrijven, herschrijven, schrappen en schuiven om te komen tot de beste versie van het verhaal. Maar soms zit je zo diep in je tekst dat je het zelf even niet meer ziet.  Scriptredactie is gericht op het redigeren en/of polijsten van je treatment of scenario. Zodat niets hoeft af te leiden van het verhaal.

Lees meer...

Je zoekt iemand die jou (intensief) kan begeleiden bij het ontwikkelen van een plan voor een film of serie. Tijdens wekelijkse of maandelijkse coaching-sessies (live of via Skype) bespreken we je vorderingen en kun je gerichte vragen stellen. Aan de hand van duidelijke en stimulerende opdrachten ontwikkel je vervolgens stap voor stap je synopsis, treatment of scenario.
 

 

Lees meer...

Script coaching

Je wilt weten wat de potentie is van je idee. Je bent benieuwd naar de beste vertelvorm voor jouw verhaal. Of je hebt meerdere ideeën voor films of series liggen, maar weet niet welke het meest vruchtbaar is om uit te werken.
Ik help je uit te zoeken wat jou als schrijver écht creatief prikkelt en welk verhaal het meest de moeite waard is om je in vast te bijten. 

Lees meer...

Story Idea

Je wilt je idee voor een film of serie graag onder begeleiding van een professional (verder) ontwikkelen tot een sterk concept. Je zoekt iemand die naar je luistert en met je meedenkt over het vormgeven van je verhaal. Samen gaan we aan de slag met het uitwerken van je idee tot een gedegen plan; een mooie basis waarin de verhaallijn, de personages en hun ontwikkeling en jouw visie als maker zo helder mogelijk zijn beschreven. 

Lees meer...

Conceptontwikkeling

Heb je al een goede basis voor een film of serie liggen, maar wil je dit graag uitwerken tot een professioneel en aansprekend pitch deck waarmee je naar een producent kunt stappen? Weet je zelf even niet meer hoe je je plan ingekort krijgt, of wat er juist nog ontbreekt? Of heb je een scenario geschreven, maar weet je niet goed hoe je dit volgens de 'industry standard' moet vormgeven? Ik help je bij het perfect pitchen en presenteren van je werk. 

Lees meer...

Pitch & presentatie
Anchor 1

werkwijze

Schrijven wordt vaak gezien als een (lang) en eenzaam proces dat je als schrijver geheel op eigen kracht zou moeten doorlopen. Maar ik geloof juist sterk in de kracht van samenwerking en creatieve ondersteuning. 

Afhankelijk van de fase waarin je werk zich bevindt en van jouw persoonlijke wensen en behoeften, neem ik gedurende onze samenwerking de rol aan van klankbord, ondersteuner, overziener, sparringspartner, uitdager en/of spiegel. Ik help je weer zicht te krijgen op het best mogelijke verhaal, ook als je dat zelf even uit het oog bent verloren. Ik help je de sprankeling, energie en motivatie voor het schrijven weer terug te vinden als die is weggezakt. Ik help je oude plannen nieuw leven in te blazen of juist tot spannende nieuwe ideeën te komen. En ik help je door weer volop creatieve ruimte in je hoofd te scheppen. Zodat jij kunt doen wat je het liefste doet: goede dingen maken.

Anchor 2

Testimonials

WhatsApp Image 2019-11-16 at 08.50_edite

"Iris kan haarfijn benoemen wat de sterke en zwakke punten van een (film)plan zijn en denkt vervolgens constructief mee over de inhoudelijke vervolgstappen. Hierbij is zij zich altijd bewust van de kwetsbare positie van de makers.

De combinatie van haar scherpe analytische blik (in woord en schrift) en haar sterk empathische vermogen maken van Iris een hele deskundige en betrouwbare dramaturg. Sinds Iris’ afstuderen zijn we dan ook altijd blijven samenwerken. Ik vaar blind op haar kennis en kunde."

—  Marijn Bloemen, dramaturg/script editor bij Topkapi Films

Anchor 3
idtv-film-and-video-productions-bv_logo_
Anchor 4
bottom of page