"Screenwriting is like ironing. You move forward a little bit and go back and smooth things out."
 - Paul Thomas Anderson

The Story Room is er voor beginnende, gevorderde en ervaren scenarioschrijvers die graag met een onafhankelijke en betrokken scriptcoach willen samenwerken om hun werk naar een hoger niveau te tillen. Op deze pagina vind je meer informatie. 

werkwijze

Schrijven wordt vaak gezien als een (lang) en eenzaam proces dat je als schrijver individueel en geheel op eigen kracht zou moeten doorlopen. Maar ik geloof juist sterk in de kracht van samenwerking en creatieve ondersteuning. 

Afhankelijk van de fase waarin je werk zich bevindt en van jouw persoonlijke wensen en behoeften, neem ik gedurende onze samenwerking de rol aan van klankbord, ondersteuner, overziener, sparringspartner, uitdager en/of spiegel. Ik ben er voor jou; om je te helpen zicht en grip te houden op het best mogelijke verhaal, ook als je dat zelf even uit het oog bent verloren. Ook ben ik er om weer de sprankeling en energie te vinden, je te helpen tot nieuwe ideeën te komen, de ontwikkeling van je verhaal te bevorderen en ruimte te scheppen, zodat jij kunt doen wat je het liefste doet: schrijven. 

 
 

Testimonials

"Iris kan haarfijn benoemen wat de sterke en zwakke punten van een (film)plan zijn en denkt vervolgens constructief mee over de inhoudelijke vervolgstappen. Hierbij is zij zich altijd bewust van de kwetsbare positie van de makers.

De combinatie van haar scherpe analytische blik (in woord en schrift) en haar sterk empathische vermogen maken van Iris een hele deskundige en betrouwbare dramaturg. Sinds Iris’ afstuderen zijn we dan ook altijd blijven samenwerken. Ik vaar blind op haar kennis en kunde."

—  Marijn Bloemen, dramaturg/script editor bij Topkapi Films

 
 

Volg The Story Room op

© The Story Room (2019)

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon