top of page

My Story

HET VERHAAL ACHTER THE STORY ROOM

De persoon achter The Story Room ben ik: Iris Maya van Vliet. Al van jongs af aan heb ik een grote liefde voor film, televisie en verhalen in allerlei vormen. Ik verslond (prenten)boeken, nam altijd een luisterboek mee op reis en bracht in de weekenden uren door in de videotheek, op zoek naar de beste, leukste of spannendste films. 
Na mijn studie Communicatiemanagement, waar ik me verdiepte in commerciële verhalen, studeerde ik Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Daar is mijn liefde voor beeldende vertellingen alleen nog maar verder gegroeid.
In 2018 besloot ik volledig voor mezelf te beginnen. Zo ontstond The Story Room: een plek voor alle verhalen, groot of klein, voor bioscoop of 'televisie'. Want verhalen zijn er om verteld te worden. 

In 2016 studeerde ik cum laude af in de master film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar ik mijn masterscriptie schreef over de complexiteit van genre en afstudeerde met een onderzoek naar het proces van scenario-ontwikkeling. Tijdens mijn afstudeerstage bij Topkapi Films groeide mijn liefde voor scenario en dramaturgie en na mijn studie ging ik dan ook aan de slag als zelfstandig script editor.

 

De afgelopen 5 jaar werkte ik samen met regisseurs, scenaristen en producenten aan uiteenlopende projecten: korte films, speelfilms en televisiedrama. Ik heb inmiddels een grote hoeveelheid film- en dramaprojecten mogen lezen, redigeren, analyseren en beoordelen en heb met diverse makers om de tafel gezeten om feedback en advies te geven, te brainstormen en te ondersteunen.

 

Ik werkte eerder voor/samen met Hollands Licht (o.a. bekend van Hendrik Groen en Red Light), Topkapi Films, The Film Kitchen, The Media Brothers en IDTV. Ook gaf ik dramaturgisch advies voor Vechtmeisje (The Film Kitchen, regie: Johan Timmers), die meerdere prijzen won. Daarnaast werkte ik mee aan de speelfilm SOULS (Topkapi Films, scenario: Manon Uphoff, regie: Hetty de Kruijf) die op dit moment in ontwikkeling is, en aan een 8-delig televisiedrama (scenario: Johan Timmers). 

 

Naast mijn werkzaamheden als script editor, geef ik als docent met heel veel plezier cursussen, masterclasses en workshops op het gebied van creatief schrijven en film-/verhaalanalyse. Dat doe ik onder meer bij het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, bij online schrijversacademie Editio.nl en bij de ILFU Academy. Tot slot werk ik als docent Creative Storytelling op Hogeschool Utrecht, waar ik lesgeef in creative writing, visual storytelling en interactive & immersive storytelling. 

bio

bottom of page