top of page

script coaching

Een script coach helpt je te ontdekken wat het verhaal is dat je wilt vertellen en hoe je dit op de best mogelijke manier kunt vertellen. Coaching verschilt van de andere diensten, omdat het een doorlopend proces is; een hechte samenwerking van idee tot eindproduct (treatment/scenario). Daarbij staan vertrouwen, wederzijds respect en heldere communicatie centraal. Tijdens het gehele traject begeleid en ondersteun ik je bij het schrijven, bij het ontwikkelen van een visie en bij het vinden van jouw stem. Ik bewaak het concept en stimuleer de voortgang. Tijdens onze samenwerking heb ik verschillende petten op, afgestemd op jouw wensen en behoeften en afhankelijk van de schrijffase. Bijvoorbeeld die van sparringspartner, klankbord, spiegel, inspirator, luisteraar, uitdager of overziener. Ik heb geen andere belangen, ik ben er voor jou. Zodat jij onbezorgd kunt doen wat je het liefste doet: schrijven. 

Of je nu een beginnend scenarist bent of al (zeer) ervaren, samen tillen we je werk naar een hoger niveau. Een scenario waar je trots op bent en een vertelling waar je volledig grip op hebt. 

Je bent ambitieus en werkt serieus en gedreven aan een scenario voor een (korte) film of serie. Nu ben je op zoek naar goede persoonlijke begeleiding. 

Een objectieve en onafhankelijke blik

De juiste vragen stellen en je op een kritische manier opnieuw naar je eigen werk laten kijken

Werkwijze afgestemd op jouw ervaring en behoeften

Vind het verhaal dat je wilt vertellen en jouw unieke stem

Geen problemen opwerpen, maar ruimte scheppen

Creativiteit stimuleren, niet remmen

Waarom een scriptcoach?

kosten

Individuele begeleiding is op basis van beschikbaarheid mogelijk. Om te bepalen of jij baat zou hebben bij script coaching, vraag ik je eerst vrijblijvend een deel van je werk in te sturen. Op basis daarvan formuleer ik een bondig advies, en informeer ik je over de mogelijkheden. Ik streef altijd naar eerlijkheid en openheid. Het exacte traject wordt in nauw overleg en op maat vormgegeven. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de intensiteit van de begeleiding en de omvang van je werk. Ik stuur altijd een offerte voordat we aan de slag gaan. 

De kosten kunnen worden gebaseerd op uurtarief (€85,- ex. btw) of op een pakketprijs (afhankelijk van de wensen vanaf €500). 

Disclaimer: Je ingezonden idee, synopsis, treatment of scenario wordt alleen door mij (Iris van Vliet) gelezen. Verder krijgt niemand inzage in je werk. Je ideeën en gedachtegoed blijven altijd jouw persoonlijke eigendom. 

"The stories that we consider to be good are the ones that have a sense of purpose, a reason to be told." 

- Lucy Scher

samenwerken?

Sterke scenario's en originele plannen zijn essentieel voor een aantrekkelijk filmaanbod. Ik vind het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in het schrijven van goede verhalen. De beste manier om te komen tot kwalitatieve scenario's is door ruimte te creëren voor de creatieve ontwikkeling ervan. 

In de afgelopen jaren heb ik meerdere keren intensief samengewerkt met beginnende en ervaren scenarioschrijvers en daaruit is me duidelijk geworden hoe vruchtbaar het is voor een schrijver om met een 'coach' (partner) samen te werken. En hoeveel zo'n samenwerking oplevert. Ik sta in dienst van de schrijver, het schrijfproces en bovenal: het verhaal. Het gaat erom samen te kijken naar het verhaal dat je wilt vertellen en naar hoe je dit doel kunt bereiken. Daar help ik je graag bij! 

IMG_7913.jpg
bottom of page